Bikester is terug! Net op tijd voor het seizoen biedt Bikester opnieuw alles wat met fietsen te maken heeft

Kostenlose Rücksendung

Beleef Duitsland – Opper-Beieren

fahrrad.de |

Je fiets heeft je sinds de ochtend al 20 kilometer vervoerd, nu verdien je een tweede ontbijt. De rivierbedding van de Isar, die voor een groot deel is opgedroogd, lijkt een paradijs. Direct voor uw voeten stroomt het kristalheldere water richting München en met sneeuw bedekte bergen zwaaien aan de horizon. De rest van de dag gaat verder over perfect verharde wegen door kleine dorpjes en langs pittoreske kapelletjes. De enige beslissing die u vandaag hoeft te nemen: is er een krakeling of stockerlfisch voor het diner in de biertuin?

Als je vakantie hoort, denk je eerst aan de stranden van Italië - en dan kom je onderweg vast te zitten in het verkeer in prachtige regio's. Tussen Flensburg en Berchtesgaden liggen talloze mooie plekjes, die ook uitstekend per fiets te verkennen zijn. Als voorbeeld presenteren wij de regio Opper-Beieren, die deze zomer bijzonder (maar niet alleen) ideaal is voor een vakantie. Als je er eenmaal bent geweest, besef je hoe geweldig het kan zijn om Duitsland te ervaren.

De waterfietspaden in Opper-Beieren - 1200 kilometer lange vakantie

De waterfietspaden van Opper-Beieren verbinden de mooiste bezienswaardigheden van de regio over een lengte van 1.200 kilometer op drie verschillende lussen, die elk een ander motto volgen. Wat ze allemaal gemeen hebben, is dat ze zijn ontworpen voor een grote verscheidenheid aan ideeën over fietsvakanties. Of het nu gaat om meerdere dagen fietsen of dagtochten vanuit een startpunt: de waterfietspaden bieden gegarandeerd een optie voor jou en je fiets. Alle rondes komen samen in München, maar je kunt natuurlijk meedoen waar het jou het beste uitkomt.

De uitstekende infrastructuur met talrijke treinstations zorgt er bovendien voor dat u uw vakantie precies naar uw smaak kunt samenstellen. Langs meren, kanalen en rivieren kunt u in uw eigen tempo de schoonheid van Opper-Beieren ontdekken. Talrijke accommodaties zijn gericht op fietsvakanties en bieden afsluitbare fietsenstallingen, pechhulp en tips voor het vervolg van uw reis. Je herkent ze aan het Bett+Bike certificaat uitgereikt door de ADFC. Mocht het toch regenen, dan zijn er langs de route voldoende overdekte alternatieven: musea, kastelen en herbergen bieden je een dak boven je hoofd.

Inhoud:


De hoplus

De Hopfen-lus strekt zich uit tussen Ingolstadt en München in vlak tot licht golvend terrein. Langs de route wachten talrijke bezienswaardigheden die verband houden met een van de beroemdste landbouwproducten van Beieren op ontdekking door u. In de buurt van Pfaffenhofen rijd je door het grootste aaneengesloten hopteeltgebied ter wereld, het Hallertau-hopland. De hopvelden zijn niet alleen indrukwekkend om te zien, maar zorgen ook voor schaduw in de zomer. In Weihenstephan kun je de oudste brouwerij ter wereld bezoeken of modernere ambachtelijke bieren proberen bij Urban Chestnut in Wolnzach. Zoals het Opper-Beieren betaamt, zijn er op vrijwel elke hoek gezellige biertuinen, waar u onder kastanjebomen kunt zitten, van een biertje kunt genieten en uw honger kunt stillen met een krakeling.

Impressies van de hoplus:

Fietspaden Beieren -. de hoplus

© Opper-Beieren

Fietspaden Beieren -. de hoplus

© Opper-Beieren

Fietspaden Beieren -. de hoplus

© Opper-Beieren


De zoutlus

In een gebied ten zuidoosten van München, tot aan de poorten van Salzburg, draait alles om het ‘witte goud’. Al in de middeleeuwen werd hier zout geproduceerd en verhandeld. De hoofdstad München dankt zijn opkomst grotendeels aan de zouthandel vanaf de 12e eeuw. Sporen van het kruid zijn nog bijna overal in Opper-Beieren te vinden: of het nu in de zoutmijn in Berchtesgaden is of bij een bezoek aan de oude zoutziederij in Bad Reichenhall. Als u wilt ontspannen na een dag in het zadel, kunt u dat doen in de Chiemgau Therme of in het grootste thermale bad ter wereld in Erding. Als alternatief zijn er onderweg prachtige meren (uiteraard gevuld met zuiver zoet water) zoals de Chiemsee of de Wöhrsee.

Impressies van de zoutlus:

Fietspaden Beieren -. de hoplus

© Opper-Beieren

Fietspaden Beieren -. de hoplus

© Opper-Beieren

Fietspaden Beieren -. de hoplus

© Opper-Beieren


De kunstlus

De kunstlus ten zuiden van München werd zo genoemd vanwege de talrijke kerken en kapellen. Maar niet alleen heilige gebouwen, langs de route vind je ook wereldberoemde musea zoals het Buchheim Museum of Fantasy. Dat betekent uiteraard niet dat de route niet ook andere hoogtepunten te bieden heeft. Landschappelijk wachten hier twee van de mooiste fietsgebieden die Duitsland te bieden heeft op u: de Isarvallei en de Walchensee. Op de Ammersee, de Tegernsee of de Starnberger See nodigen excursiestoomboten u uit om even uw fiets aan te sluiten en u gewoon te laten afdrijven. Ten slotte kunt u in Garmisch-Partenkirchen de gondel nemen naar de hoogste berg van Duitsland of de beroemde Partnach-kloof verkennen.

Impressies van de kunstlus:

Fietspaden Beieren -. de hoplus

© Opper-Beieren

Fietspaden Beieren -. de hoplus © Opper-Beieren
Vorige Volgende