Bikester is terug! Net op tijd voor het seizoen biedt Bikester opnieuw alles wat met fietsen te maken heeft

Kostenlose Rücksendung

De mooiste cadeaus voor fietsers

fahrrad.de |

Wil jij iemand blij maken die gepassioneerd is door fietsen? Dan heb je geluk, want voor de fietsliefhebber is er altijd wel een passend cadeau te vinden. We hebben suggesties voor elk budget in alle categorieën van de fietswereld. Er zijn zeker één of twee cadeau-ideeën voor de fietser in uw vrienden- en/of familiekring.

Inhoud

Voor een klein budget tot € 50: Fietsaccessoires als cadeau-idee voor fietsers

  • Kleine hulp in geval van nood: Kleine dingen die een groot verschil kunnen maken, zoals minigereedschappen , minipompen of reparatiesets , zijn het perfecte cadeau voor fietsaccessoires, vooral voor beginners die zich nog steeds met de basis moeten uitrusten om te kunnen gaan op tournee zonder zorgen kan.
  • Stijl en functionaliteit gecombineerd : fietsliefhebbers kunnen er nooit genoeg van hebben. Terwijl ze in de ‘normale’ wereld worden beschouwd als een geschenk van schaamte, worden ze onder fietsnerds verzamelobjecten. Sokken en petten zijn een fashion statement, je kunt de kleur afstemmen op je fietsoutfit, slogans, designs en soklengte spreken voor je. Fietshandschoenen slijten snel, dus het is de moeite waard om een ​​extra paar te hebben, net als de multifunctionele sjaal , die ook in verschillende patronen en kleuren verkrijgbaar is en je hoofd en nek warm houdt.
  • Neem meer mee: Alles wat niet in kledingzakken kan worden opgeborgen, kan handig worden opgeborgen in kleine externe zakken. De oplossing is zadeltas , bovenbuistas en heuptas . Ze bieden een inhoud van tussen de 0,5 en maximaal 2 liter en kunnen direct aan de fiets worden bevestigd of op het lichaam worden gedragen. Dit betekent dat gereedschap, een reserveband of proviand en een klein regenjack gemakkelijk kunnen worden opgeborgen tijdens een dagje uit.
  • Meer veiligheid : Voor een sportieve fiets hebben rijders die het hele jaar door clip-on-verlichting nodig hebben voor het geval ze in het donker terechtkomen. Als je er nog geen hebt, word je nog blijer als je een verlichtingsset cadeau krijgt. Als je er al een hebt, kan het vervangen van lampen geen kwaad, omdat dit soort lampen vaak verloren gaan. Als het om fietssloten gaat, zijn kleine, goedkope sloten ook geschikt als tweede slot voor meer veiligheid of als noodslot tijdens een fietstocht. Natuurlijk zijn er fietsbellen voor een paar euro, maar er zijn ook echt hoogwaardige designbellen die de fiets verrijken en die fietsliefhebbers graag cadeau doen.
  • Alles wat je nodig hebt voor het schoonmaken van je fiets : Als je meer nodig hebt dan alleen water en afwasmiddel. De motivatie om je fiets schoon te maken is veel groter als je een hele schoonmaakset cadeau krijgt: spons, borsten, schoonmaak- en verzorgingsproducten - alles is aanwezig, en de excuses waarom de fiets niet schoongemaakt kan worden - verdwenen.

Voor een gemiddeld budget tussen € 50 en € 200: vul de fietsbasis aan met prachtige fietscadeaus

  • Voor de thuiswerkplaats : Alles wat gebruikt kan worden om de fiets thuis klaar te maken voor de volgende rit is welkom. Zelfs als u niet vaak met schroevendraaiers bezig bent, moet u thuis een gereedschapskist hebben. Een vloerpomp met manometer maakt het nauwkeurig oppompen, vooral van banden met een groot volume, veel gemakkelijker, net zoals een reparatiestandaard die kan worden opgevouwen wanneer deze niet wordt gebruikt, zelfs kleine taken zoals het oliën van de ketting aangenamer maakt. Het zijn allemaal kleine hulpjes waarvan beginnende fietsers vaak niet eens weten dat ze ze nodig hebben, totdat ze ze cadeau krijgen en niet meer zonder willen. Met geavanceerde snitten raak je meteen de juiste snaar.
  • Fietskleding : Hoe beter je de fietsliefhebber kent die je blij wilt maken, hoe meer het de moeite loont om aan fietskleding als cadeau te denken. Idealiter weet je of een fietsjack dringend nodig is voor de winter, welk design de voorkeur heeft of dat vrijetijdskleding uit de streetwearcollecties van populaire wielermerken goed ontvangen zal worden.

Voor grotere budgetten vanaf € 200: Cadeaus voor tech- en data-nerds

  • Fietscomputer : Weet je, jouw fietsminnende familielid speelt met een fietscomputer, idealiter met GPS, omdat opnemen en navigeren met een mobiele telefoon borderline is geworden of de oude, bedrade snelheidsmeter niet meer werkt? Dan maak je jezelf heel populair met een fietscomputer cadeau.
  • Rollentrainer : het ideale cadeau voor ambitieuze wielerfans die gestructureerd willen trainen, weinig tijd hebben of in de winter effectief en veilig willen kunnen fietsen, maar nog geen rollentrainer hebben. Of je wilt gewoon één keer per week samen Zwift rijden - als je elkaar anders niet kunt ontmoeten. Zo kun je jezelf een klein cadeautje geven.

Cadeau-ideeën voor fietsers

Creatieve cadeaus voor fietsers

Tijd weggeven is van onschatbare waarde. Wat dacht je van een gezamenlijke fietstocht of een voucher voor een fietsovernachting in het weekend? Neem het initiatief en geef een startplaats weg voor een fietsevenement . Of bekijk de foto's van jullie laatste fietsvakantie samen nog eens en laat de mooiste op canvas tekenen als wanddecoratie voor de fietsliefhebber in je leven. Over wanddecoratie gesproken, een muurbeugel voor de volgende fiets van je fietsmaatje kan snel worden opgebouwd, bijvoorbeeld van een afgedankt racestuur.

Fiets cadeau

Het echt grote gebaar: een nieuwe fiets

Wat is er leuker dan een kind een fiets te geven? Zeker als het de eerste is, meestal een loopfiets . Maar ook de rest van de familie is blij met een nieuwe fiets. Een fiets kan uw levensstijl op een positieve manier veranderen, zodat uw geschenk veel verder gaat dan de materiële waarde. Wat dacht je van een bakfiets voor het ritje naar de supermarkt of een snelle e-bike voor ouders en/of grootouders? Je kunt dus allemaal samen rijden.

Naar de fietsen


Tuning onderdelen voor de specialisten

Wil jij mensen blij maken die gepassioneerd zijn door mountainbiken, racefietsen of e-bikes? De basisuitrusting is aanwezig, nu is het tijd voor finetuning en er zijn producten die de harten van deze fietsgekke mensen sneller laten kloppen.

Mountainbike cadeau-ideeën voor MTB-fans

  • Mooie (kleine) onderdelen : Natuurlijk wel de zadelklem die af fabriek op de MTB is gemonteerd, maar er zijn ook bijzonder lichte, hoogwaardige zadelklemmen die de MTB-fan in jouw leven zelfs qua kleur kan afstemmen op zijn pedalen . Met deze kleur- en gewichtsafstemming kun je fietsnerds echt blij maken.
  • De juiste luchtdruk : Bij offroad-omstandigheden is het vooral belangrijk om de juiste spanning in de banden te hebben en deze druk onderweg te kunnen aanpassen afhankelijk van de situatie en het weer. Hiervoor zijn er kleine, praktische digitale luchtdrukmeters of complete ventielen waarin een bandenspanningssensor is geïnstalleerd.
  • Slimme oplossingen voor hydratatie : Mountainbiken is vaak modderig, dus er zijn alternatieven voor de klassieke drinkfles , want niemand houdt ervan om zand tussen de tanden te hebben als ze drinken. Voor een klein geschenkgebaar zijn er drinkflessen met een dop over het mondstuk. Vooral MTB-fulls zijn vaak te smal voor traditionele flessenhouders , dus een zogenaamde zijlader kan helpen, dat wil zeggen een houder waaruit je de fles vanaf de zijkant kunt verwijderen. Of je kunt een drinkrugzak weggeven, die - in tegenstelling tot het racefietsen - erg populair is bij het mountainbiken en, afhankelijk van het model, ook een rugprotectorfunctie heeft.
  • Voor gevorderde rijders: neerlaatbare zadelpennen zijn een welkome upgrade voor iedereen die snelle afdalingen wil maken. Met dit cadeau kan jouw fietsvriend zich echt uitleven op de MTB. Zorg er bij alle onderdelen die je cadeau wilt geven echter wel voor dat de inbouwmaten, bijvoorbeeld de diameter van de zadelpen, kloppen, zodat je de persoon die het cadeau krijgt goed kent.

Het ideale cadeau voor wielrenners

  • Spatscherm: Spatborden worden niet bepaald goed ontvangen door echte racefietsers, zelfs niet in de winter, maar een klein racefietsspatbord dat je in geval van nood onder je zadel kunt klemmen als het regent om in ieder geval de rest droog te houden, is prima. Ze zijn verkrijgbaar in vele kleuren en designs en worden vaak als klein cadeautje meegenomen.
  • Nieuw stuurlint: Het stuurlint is een slijtonderdeel dat elke racefietsliefhebber vaker zou moeten vervangen om meer comfort en grip op het stuur te bereiken. Maar het is ook zoveel meer, want met verschillende kleuren en patronen kunt u uw fietsmaatje helpen designaccenten te leggen. Als het een pragmatisch persoon is, geef dan gewoon zwart stuurlint weg.
  • Reizen met de fiets: Gepassioneerde wielrenners nemen ook graag hun fiets mee op vakantie of gaan zelfs op trainingskamp. Wanneer u uw fiets in het vliegtuig of in de auto vervoert, beschikt u gegarandeerd over een fietskoffer of een speciale fietstas om hem tegen beschadigingen te beschermen.
  • Vermogensmeter: Een vermogensmeter op de crank of het pedaal helpt ambitieuze racefietsfans gestructureerd te trainen en eventueel een verstandig tempo te bepalen in de competitie. Als je iemand in je vrienden- of familiekring hebt die fietsdoelen nastreeft, zal dit cadeau een groot succes zijn.

Fietsnavigatiesysteem: Garmin Edge serie

De beste cadeaus voor e-bike-rijders

Afhankelijk van op welk type fiets ze rijden, zijn e-bikers uiteraard net zo blij met de bovengenoemde producten als biologische fietsers, want het enige verschil is de motor op de fiets. Alleen bij artikelen waarbij de kracht van de motor bijzonder is er eisen worden gesteld aan het materiaal, zoals kettingen of banden, is het de moeite waard om e-bike-specifieke onderdelen te gebruiken. Wil je dus speciaal voor de e-bike iets nuttigs weggeven, kijk dan eens in onze categorie e-bike accessoires . Idealiter heeft de persoon aan wie je een cadeau wilt geven zelfs een verlanglijstje geschreven of hier en daar een hint gegeven.


Cadeau-ideeën voor trekking- en stadsfietsen

Mensen die vaak op de fiets zitten en in weer en wind fietsen, zoals forensen of toerfietsers, zijn blij met robuuste fietstassen om schone kleding mee te nemen of boodschappen te doen. Ook een robuuste regenbroek die in geval van nood snel over een fietsbroek of jeans kan worden getrokken, is van harte welkom. Met een vest in felle kleuren of met reflecterende elementen geef je een stukje veiligheid en zichtbaarheid in het stadsverkeer of op landwegen.

Fietstas cadeau

Cadeau-idee voor fietsers

Koop fietscadeaus en kijk uit naar de stralende ogen van fietsfans

Samenvattend kan niet genoeg worden benadrukt dat fietsgerelateerde cadeaus altijd een goed idee zijn. Veel belangrijker dan de materiële waarde zijn uiteindelijk de mooie momenten op de fiets en de herinneringen aan epische tochten of kleine fietsavonturen die je indirect cadeau doet en die je idealiter zelfs samen met de ontvanger kunt delen en beleven. geschenk.

Vorige Volgende