Bikester is terug! Net op tijd voor het seizoen biedt Bikester opnieuw alles wat met fietsen te maken heeft

Gratis retourneren

Veganistisch fietsen over de hele wereld

fahrrad.de |

Wij zijn Anja en Gnubbi en sinds begin mei hebben we een grote missie: we willen met mountainbikes uit de jaren 90 die zijn aangekleed voor reizen naar China fietsen... en dat willen we VEGAN doen. Wij willen graag een kort overzicht geven van hoe het ons tot nu toe is vergaan met deze vorm van voeding.

Laten we beginnen met het ontbijt: In afwachting van een dagje fietsen is dit voor ons best genereus en nemen we er de tijd voor. Een grote muesli met diverse vlokken, granen, noten, plantaardige melk/yoghurt en vers fruit zijn de standaard. Afhankelijk van hoe hongerig je bent, gevolgd door sneetjes brood met diverse hartige smeersels of avocado. De zoete ontbijtfavoriet is trouwens pindakaas met jam. Naast pannenkoeken natuurlijk! Er zijn vaak vlierbessen of moerasspirea in de buurt van waar we slapen, waarvan we de bloemschermen bakken in een pannenkoekenbeslag gemaakt van bloem, water of plantaardige melk en een snufje suiker en zout en dan eten met jam of appelmoes. Maar plantaardige melkgriesmeel is ook een leuke afwisseling.

Ook krijgen we vaak een of twee hummus mee, die zijn inmiddels in verschillende smaken verkrijgbaar en ook heerlijk als tussendoortje met groentesticks. We gebruiken wortelen, komkommer, koolrabi, rapen, selderij, broccoli, bloemkool, courgette en wat we verder maar kunnen bedenken. Al deze groenten kunnen zonder problemen rauw gegeten worden.

fruitsalade - fietstocht - ontbijt - veganistisch dieet

Voor korte pauzes onderweg hebben wij naast veganistische powerrepen en fruit (banaan, appel, peer, nectarine, abrikoos etc.) speciaal wisselende noten- en fruitmengsels samengesteld. Wij houden bijvoorbeeld van de combinatie van gezouten pinda’s (zout is lekker als je zweet) en veenbessen of rozijnen. Er zijn ook andere noten, afhankelijk van beschikbaarheid: walnoten, cashewnoten, pompoenpitten en amandelen.

Geniet van sushi tijdens je bikepackingtrip

Aan het einde van de dag zoeken we een supermarkt op en kopen daar verse groenten om mee te koken en fruit voor de volgende ochtend en tussendoor. Wanneer je op de overnachtingslocatie voor de dagetappe aankomt, gaat eerst het water en het bijgerecht voor het gerecht in de pot. Dit kan rijst, pasta, aardappelen, couscous, quinoa of andere (pseudo)granen zijn. Ondertussen worden de groenten (soms ook gerookte tofu of tempeh) gesneden en vervolgens kort gezweet en vervolgens gekookt in tomatensaus, bouillon, kokosmelk of sojaroom. Vaak voegen we rode bonen, linzen of kikkererwten toe. Onze favoriete gerechten zijn bolognese van rode linzen, curries, champignonsauzen,… wat er maar in je opkomt. Ten slotte is de smaakmaker erg belangrijk. We hebben een paar standaard dingen zoals zout, peper, nootmuskaat, chili en curry. Ook hebben wij veel voorbeeldkruidenzakjes uit onze voorraad die voor heerlijke afwisseling zorgen in de buitenkeuken.

De laatste tijd is het nuttig gebleken om twee dagen achter elkaar te koken. De gesneden ingrediënten kunnen niet bijzonder goed of duurzaam worden getransporteerd, vooral niet als het warm is. Bijgerechten en gerechten die overblijven na het koken worden bewaard in een bakje en smaken koud nog steeds lekker. Zo nu en dan besteden we ook luxeartikelen uit, zoals jackfruit, mochi, sushi-ingrediënten of papadums.

Natuurlijk zijn er altijd speciale, regionale voordelen voor tussendoortjes, zoals kersen in Franken (die groeien gewoon overal langs de weg en willen gegeten worden) en aardbeien in Beieren en Tirol. Als je onderweg je ogen openhoudt, vind je bij de ingang van boerderijen vaak vers geplukte groenten of fruit (zoals asperges) voor een kleine daalder. Afhankelijk van het seizoen zijn de Beierse bossen ook bezaaid met blauwe bessen.

Bij een bezoek aan een restaurant is wat meer onderzoek nodig - de herbergen in de dorpen die je passeert hebben meestal niet veel te bieden voor een veganistisch dieet, afgezien van friet, aardappelen, pasta of een salade. Maar we hebben ook geluk gehad en genoten bijvoorbeeld van een heerlijk linzengebraad met rode kool en knoedels in een Frankisch restaurant, of van een aardappelsoep met een koele blondine in een Beierse biertuin. In de grotere steden vind je vaak veganistische opties of zelfs puur vegetarisch-veganistische restaurants, ijssalons en cafés.

Tip : In bijna alle ijswinkels zijn de soorten fruitijs en de variant pure chocolade veganistisch.

eet veganistisch, bikepacking - eet ijs

Vergeleken met andere reizigers zijn wij waarschijnlijk meer een gastronomische fietser. Alleen havermout met water is ons te flauw en pasta met tomatensaus is te saai (zolang er niet te veel reclame van derden is, mag vermeld worden dat Lidl een vrij uitgebreid assortiment veganistische producten heeft in de supermarkten. , net als de drogisterijketens zoals dm en Rossmann en uiteraard de meeste biologische winkels.)



De juiste uitrusting voor uw bikepackingtocht vindt u op fahrrad.de

Mist u nog steeds uitrusting voor uw volgende bikepacking-tour? Of het nu gaat om een ​​klein micro-avontuur of een heel groot avontuur op de fiets, bij ons vind je alles wat je nodig hebt voor een succesvolle bikepacking tour. Van een lichtgewicht tent tot bijpassende fietstassen en reserveonderdelen voor uw toerfiets : in ons uitgebreide assortiment bieden wij een grote keuze aan merkproducten en insidertips. Mist u nog de juiste fiets voor zo’n reis? Onze grote selectie merkfietsen biedt zeker de juiste fiets voor u en uw tocht.

Een kleine gids voor jouw bikepacking-avontuur

Droom je al een tijdje van je eerste bikepacking-tour, maar weet je niet precies hoe je deze moet aanpakken? Samen met Leonard Schlüren, die op zijn fiets van Alaska naar New York reisde, hebben we een kleine gids voor je samengesteld. Klik hier voor de bikepackinggids van fahrrad.de

Vorige Volgende