Bikester is terug! Net op tijd voor het seizoen biedt Bikester opnieuw alles wat met fietsen te maken heeft

Kostenlose Rücksendung

Paklijst fietstocht

fahrrad.de |

Alles waar je aan moet denken voor een meerdaagse fietstocht

© David Schultheiss

Wilt u deze zomer gaan fietsen en meerdere dagen op pad zijn? Met deze blogpost willen we jouw voorbereiding iets makkelijker maken. Met onze paklijst voor fietstochten krijgt u snel een overzicht van de uitrusting die zeker in uw bagage moet passen. Uiteraard kunnen onze adviezen slechts algemeen van aard zijn, omdat uw geplande route, uw accommodatiekeuze en niet in de laatste plaats uw fietskeuze en het weer bijzondere eisen kunnen stellen aan uw uitrusting voor de fietstocht. Toch biedt onderstaande lijst u een beproefd overzicht van alle uitrusting voor fietstochten van drie tot tien dagen in de zomer van Midden-Europa.

Inhoud

De basislijst is gebaseerd op overnachtingen in pensions, hotels, jeugdherbergen of iets dergelijks en op de bevoorrading in restaurants onderweg. Als u tijdens uw rondreis in een tent op campings wilt overnachten en onderweg zelf wilt koken, vindt u voor dit geval ook een extra uitrustingslijst. Wij leggen elk uitrustingsstuk uit en geven u nuttige tips om het gewicht van uw bagage te optimaliseren. Dus laten we gaan!

Paklijst fietstocht

Paklijst voor fietstochten: fiets en fietsuitrusting

Fiets- en fietsuitrusting

Fiets of e-bike

Uiteraard is de fiets het belangrijkste item tijdens uw rondreis. Zorg ervoor dat deze in goede staat verkeert en dat alle onderdelen naar behoren werken. Als u niet zeker weet of u de staat van de fiets zelf correct kunt beoordelen, breng hem dan vóór de tocht naar een gespecialiseerde werkplaats voor inspectie. Als u al enige ervaring heeft met schroeven, kunnen wij deze voorafgaande controle aanbevelen.

Voor alle fietsen

E-fiets oplader

Als u uw tocht met een e-bike plant, denk dan zeker ook aan de oplader voor uw e-bike-accu. Als u bijzonder lange of bijzonder bergachtige etappes plant, moet u er ook achter komen of u onderweg kunt opladen of zelfs een reserve e-bike-accu mee moet nemen.

Fietstassen

Investeer in goede fietstassen om je bagage veilig en comfortabel te vervoeren. Een combinatie van stuurtas, zadeltas en bagagedragertassen is ideaal om het gewicht gelijkmatig te verdelen, voldoende opbergruimte te hebben en onderweg snel te kunnen vinden wat je zoekt. Er zijn nu ook verschillende bikepackingtassen die zonder houders aan het frame, het stuur of de zadelpen kunnen worden bevestigd. Op deze manier kan ook extra opslagruimte worden gewonnen.

Fietstassen

Drinkfles en flessenhouder

Bijna elke fiets heeft een houder voor minimaal één bidonhouder, en vaak zelfs een tweede. Deze opnames zijn gestandaardiseerd. Je kunt er iedere bidonhouder aan bevestigen en vrijwel iedere bidonhouder combineren met een fietsbidon tussen de 400 en 750 ml. Maak gebruik van deze mogelijkheid. Een drinkfles die bij de hand is op het frame zorgt ervoor dat je bij zomerse temperaturen altijd een voorraadje water bij de hand hebt.

Drinkflessen en flessenhouders

Reparatieset

We hopen allemaal gespaard te blijven van defecten, maar het is nog steeds sterk aan te raden om een ​​reparatieset, reserveband, minipomp, bandenlichter en een multitool mee te nemen. Hierdoor kun je kleine reparaties onderweg zelf uitvoeren als dat nodig is.

Reparatiesets en reparatiesets

Lichtgewicht fietsslot

Op een fietstocht wil je geen onnodige bagage meenemen en een heel zwaar beugelslot of kettingslot is waarschijnlijk niet nodig. Overdag kunt u uw fiets meestal wel in de gaten houden. Accommodatieaanbieders die zich richten op fietsers bieden vaak de mogelijkheid om uw fiets 's nachts op slot te zetten. Toch is een klein, compact fietsslot aan te raden, in ieder geval als startonderbreker, zodat je aan het eind van je koffiepauze niet voor een onaangename verrassing langs de kant van de weg komt te staan.

Fietssloten

Navigatieapparaat of houder voor navigatie op mobiele telefoons

De optimale, overzichtelijke en meest energiezuinige manier om op koers te blijven is een navigatiesysteem direct op het stuur. Maar je kunt ook gemakkelijk navigeren met je smartphone. Om dit te doen, moet u onmiddellijk een mobiele telefoonhouder op het stuur installeren. Voor beide opties geldt het volgende: je kunt de hele route het beste thuis op je computer plannen en afspelen op je apparaat, zodat je geen internetverbinding nodig hebt om de juiste route te vinden.

Fietsnavigatie & GPS

Verlichting op de fiets

Als u geen ingebouwde verlichting op uw fiets heeft, dient u toch (volledig opgeladen) batterijverlichting voor en achter mee te nemen. Op de lange zomerdagen hoop je dat je ze niet nodig hebt, maar als een lekke band of gewoon een gezellig etentje onderweg je aankomst op je bestemming vertraagt, is een werkende lamp op je fiets goud waard, vooral in het verkeer .

Fietsverlichting

Fietskleding

Draag ademende en sneldrogende fietskleding gemaakt van synthetische vezels, merino of gemengde stoffen om je comfort tijdens de tocht te maximaliseren. Bijzonder belangrijk is een goed passende en gewatteerde fietsbroek. Functionele fietskleding hoeft in principe niet elke dag gewisseld te worden. Zeer bezwete kleding kunt u 's avonds eenvoudig in de gootsteen afspoelen en in een handdoek uitknijpen, zodat u de volgende dag weer fris bent. Voor langere tochten is het toch raadzaam om meerdere kledingstukken mee te nemen om het comfort te verhogen en flexibeler op het weer te reageren.

Paklijst fietstocht: fietskleding

Op het lichaam:

Extra in uw bagage:

  • 2. Fietsbroek met vulling
  • 2. Basislagen
  • 2. Fietsshirt
  • Windvest (handig als extra laag over de trui, zelfs in de zomer, om jezelf tegen de wind te beschermen)
  • Meer fietssokken (verse sokken zijn veel comfortabeler)
  • Regenjas (een must op elke tour omdat het weer onvoorspelbaar kan zijn)

Alledaagse kleding

Als je op zoek bent naar vakantie in plaats van sportief minimalisme, moet je ook nadenken over een dagelijkse garderobe. Bij het ontbijt, het avondeten of zelfs tijdens een pauze zult u dankbaar zijn dat u uw fietskleding niet hoeft aan te trekken. Denken aan:

Paklijst fietstocht: dagelijkse kleding

  • ondergoed
  • Nachtkleding
  • lichte broek
  • t-shirt
  • Een verwarmende trui voor koele avonden (bij voorkeur gemaakt van fleece of merino)
  • Badkleding
  • Een extra paar sokken
  • Lichte zomerschoenen of sandalen

zon bescherming

Onmisbaar in de zomer, zelfs voor de zonaanbidders onder ons, want op de fiets sta je vaak langdurig aan de zon bloot. Je moet dit onthouden:

Paklijst voor fietstocht: bescherming tegen de zon

  • zonnecreme
  • zonnebril
  • Pet met klep en eventueel een sjaaltje om de nek te bedekken

Overnachting en hygiëne

Zelfs als u voor uw fietstocht overnachtingen in pensions, hotels of bij particulieren heeft gepland - bijvoorbeeld via de Warm Showers -app - moet u enkele essentiële zaken onthouden om u na de rit op te frissen, goed te slapen en uitgerust aan de volgende te beginnen. dag. Wij adviseren:

Paklijst fietstocht: overnachting en hygiëne

  • een sneldrogende handdoek (ook ideaal voor een toiletbezoek onderweg)
  • tandenborstel en tandpasta
  • Shampoo en persoonlijke toiletartikelen
  • Een kleine tube reiswasmiddel om je kleding op te frissen wanneer dat nodig is)
  • EHBO-doos en een EHBO-doos

Andere belangrijke apparatuur

Niet minder belangrijk, maar niet in een van de bovenstaande categorieën, zijn deze essentiële onderdelen van uw fietsreisuitrusting, ongeacht of u slechts 2 dagen of twee weken reist:

Paklijst voor fietstocht: Andere belangrijke uitrusting

  • Oplader voor uw mobiele telefoon en eventueel voor uw navigatieapparaat
  • Extra powerbank voor het geval u geen sap meer heeft op uw mobiele telefoon
  • persoonlijke documenten en geld (vergeet uw zorgpas en identiteitsbewijs niet, vaccinatiebewijs wordt aanbevolen, paspoort kan van belang zijn als uw route de landsgrenzen overschrijdt)
  • Denk ook aan een boek of ander ontspanningsmateriaal. De rustperioden, bijvoorbeeld bij aankomst en vertrek, worden veel leuker.

Extra uitrusting voor campings

Als je je meerdaagse fietstocht zo plant dat je (deels) op campings overnacht en eventueel zelf buiten kookt in plaats van uitsluitend gebruik te maken van lokale restaurants, dan kan het een hele leuke en natuurgetrouwe fietsvakantie worden. Maar naast bovenstaande basisuitrusting is er ook nog wat extra kampeeruitrusting voor jouw meerdaagse fietstocht. Denk bij de kampeervariant van je fietstocht ook zeker aan:

Paklijst voor fietstocht: Extra uitrusting voor campings

  • Een lichte tent
  • Een lichte slaapmat (opblaasmatten worden aanbevolen vanwege hun kleine verpakkingsvolume)
  • Slaapzak voor zomerse temperaturen. (let op het comforttemperatuurbereik)
  • een reiskussen (verbetert het slaapcomfort enorm)
  • een kampeerfornuis (en brandstof, zoals gaspatronen)
  • Kookgerei
  • Beker, bord of kom en bestek
  • Theedoek, spons en wat afwasmiddel
  • Een koplamp

Paklijst fietstour: Tips om het gewicht van uw bagage te verminderen © David Schultheiss

Tips om bagage te verminderen

  • Geef prioriteit aan multifunctionele items: Kies apparatuur die meerdere functies kan vervullen om ruimte en gewicht te besparen. Een lichtgewicht regenponcho kan bijvoorbeeld dienen als regenbescherming en als extra laag bij koud weer. Mogelijk kunt u uw navigatiesysteem ook opladen met de oplader van uw mobiele telefoon en heeft u alleen een tweede USB-kabel nodig.
  • Vermijd onnodige kleding: Neem alleen het noodzakelijke mee en zorg ervoor dat je kleding licht en sneldrogend is. Ook kunt u in de accommodaties gebruik maken van de wasfaciliteiten om tussendoor kleding te wassen.
  • Minimaliseer het aantal toiletartikelen: Neem alleen de basistoiletartikelen mee en bedenk welke je daadwerkelijk nodig hebt. Gebruik kleine reisformaten of breng items over naar kleine containers om ruimte te besparen.
  • Deel uitrusting met je medereizigers: Als je met andere fietsers reist, kun je bepaalde uitrustingsstukken coördineren en delen om het gewicht gelijkmatig te verdelen.

Laatste gedachten

Met deze uitgebreide paklijst voor een meerdaagse fietstocht in Duitsland of Midden-Europa ben je goed voorbereid om onvergetelijke avonturen op de fiets te beleven. Vergeet niet dat het belangrijk is om het gewicht van uw bagage te optimaliseren om een ​​aangename en comfortabele reis te garanderen. Plan vooruit, pak verstandig in en geniet van uw tijd in de prachtige natuur. Goede reis!


Voor fietskleding

Voor fietsaccessoires

Vorige Volgende