Bikester is terug! Net op tijd voor het seizoen biedt Bikester opnieuw alles wat met fietsen te maken heeft

Kinderen - fietsen en transport

fahrrad.de |


Van kinderfietsen tot fietskarren - een overzicht van de diverse transportmogelijkheden

Je kind voor de eerste keer zien fietsen is waarschijnlijk een van de mooiste momenten die een ouder kan meemaken. Het (fiets)pad naar dit punt is inmiddels vrij goed ontwikkeld, toch zijn er veel kruispunten waar je kunt verdwalen. Er zijn gewoon te veel opties!

Met dit overzicht bieden we een gids die alle vormen van vervoer voor kinderen op twee wielen omvat, vanaf de wieg tot de schoolleeftijd.

Chauffeur zijn

Fiets kinderzitjes

Familie op de fiets met kinderzitjes © Thule

Je hebt eigenlijk geen speciale fiets nodig om een ​​kind veilig mee te nemen. Meer dan één kinderzitje is niet nodig! De meeste modellen voor montage direct achter het stuur zijn goedgekeurd vanaf de leeftijd van één jaar, of zelfs vanaf negen maanden na overleg met de kinderarts. Dankzij de constructie heeft het kind vrij zicht naar voren en wordt het daardoor goed vermaakt. Je hebt het altijd in zicht. De ruimte voorin wordt echter beperkt door het frame en het stuur.

Er is meer ruimte achter het zadel, waardoor ook grotere en zwaardere kinderen tot iets meer dan 20 kilo (afhankelijk van het model) toch kunnen genieten van een ritje. Wel moet je bij deze versie oppassen met grotere rugzakken. Afhankelijk van de zitpositie hangen ze soms in het gezicht van het kind en bederven ze het plezier van de rit.

Bekijk ons ​​grote aanbod kinderzitjes, er zit vast en zeker een model tussen voor jou en je kinderen.

Ontdek nu kinderfietszitjes!


Bakfietsen

Met bakfietsen waarbij de lading voorin de fiets reist (zogenaamde long johns, bakfiets of voorladers) kun je je kind vanaf ongeveer drie maanden meenemen. Je kunt hem natuurlijk niet zomaar in het ruim zetten, je hebt dan nog steeds een babyzitje nodig. In het beste geval kun je ze ook in de auto gebruiken – als je überhaupt nog een auto hebt. Een bakfiets (en vooral een model met elektrische ondersteuning) heeft gemakkelijk het potentieel om een ​​auto compleet overbodig te maken, zelfs voor jonge gezinnen.

Wanneer je kind te groot is voor het babyzitje, komt de bakfiets pas echt goed van pas. Voorladers kunnen voorzien worden van een zitje en een regenhoes zodat de kleine boefjes bij elk weer mee kunnen rijden. Als u een lange staart heeft, d.w.z. uw bagage op een bijzonder lang rek achter uw zadel vervoert, kunt u een kinderzitje bevestigen en heeft u nog steeds voldoende ruimte voor tassen en boodschappen!

Familie op een bakfiets © Kubus

Wij bieden een ruime keuze aan bakfietsen. Ze worden allemaal voorgemonteerd bij u thuis afgeleverd.

Naar de bakfietsadviseur


Fiets kinderaanhanger

Fietskarren zijn veruit de meest flexibele oplossing als u kinderen op de fiets wilt vervoeren. Ze kunnen aan vrijwel elke fiets worden bevestigd, maar kunnen ook snel worden gedemonteerd. Dit betekent dat ze probleemloos op meerdere fietsen tegelijk kunnen worden gebruikt - een zegen als bijvoorbeeld niet dezelfde persoon altijd naar de kleuterschool gaat. Ze bieden ook veel ruimte en bieden plaats aan zowel baby's in kuipstoelen als oudere kinderen. Twee kinderen naast elkaar kan uiteraard ook – uiteraard alleen als ze goed met elkaar overweg kunnen!

Sommige van deze aanhangers kun je ook gebruiken als kinderwagen zonder fiets. Ze zijn vaak modulair opgebouwd en kunnen met apart verkrijgbare accessoires ook gebruikt worden tijdens het joggen of zelfs langlaufen. U ziet: of u nu een baby of een schoolkind bent, op de fiets of te voet: aanhangwagens bieden u en uw kinderen maximale vrijheid! Bekijk hier ons enorme aanbod kinderkarren voor fietsen.

Fietstocht met kinderaanhanger © Thule

Ontdek nu kinderkarren!

Rijd zelf

Loopfietsje voor baby's

Kinderen op een loopfiets © Puky

Het is één ding om kinderen gemakkelijk mee te kunnen nemen naar de kleuterschool of om boodschappen te doen en ze naast de wekelijkse boodschappen ook op de fiets mee te kunnen nemen. We betreden echter een heel ander speelveld als de kleine wilde dieren zelf willen fietsen.

Tegenwoordig worden bij de eerste pogingen op twee wielen in plaats van zijwieltjes balanswielen gebruikt. Dit betekent dat de kleintjes vanaf het begin kunnen leren dat ze op de fiets hun evenwicht moeten bewaren en dat het wennen aan een volwaardige fiets niet zo moeilijk is. Afhankelijk van de ontwikkeling zijn wielen vanaf ongeveer één jaar een optie. Zoals bij alle kinderfietsen geldt ook hier: een groeispurt kan ertoe leiden dat iets wat je nog prima een half jaar geleden kocht, ineens te klein is.

Gelukkig hebben wij altijd een ruim assortiment loopfietsen op voorraad, er zit vast wel een geschikt exemplaar tussen.

Ontdek nu loopfietsen!


Kinderfiets

Een goede kinderfiets moet daadwerkelijk ontworpen zijn voor kinderen en niet slechts een kleinere kopie zijn van een fiets voor volwassenen. Idealiter heeft het veel kenmerken die het voor kinderen gemakkelijker maken om te controleren: Het frame heeft een lage standoverhoogte nodig, wat belangrijk is als het kind plotseling moet afstappen. Dit vergt ook aanpassingen aan de componenten. Bijzonder lichte overbrengingsverhoudingen helpen bij korte ritten over heuvels, speciale remhendels voor kleine handen of terugtrapremmen en idealiter een remkrachtmodulator voor de voorrem zorgen voor veilig stoppen.

Kinderen op een fiets © Puky

Het kiezen van de juiste maat is ongelooflijk belangrijk, vooral voor een kinderfiets: zelfs als het financieel aantrekkelijk lijkt om een ​​fiets te kopen die te groot is om ‘in te groeien’, zal het kind er de eerste paar maanden moeite mee hebben om hem onder controle te houden. Ons koopadvies voor kinderfietsen geeft je een goed overzicht of bijvoorbeeld een 20 inch fiets geschikt is voor een bepaalde leeftijd. En zodra je de juiste maat hebt gevonden, hebben wij een enorme keuze aan kinderfietsen van 12 tot en met 24 inch.

Ontdek nu kinderfietsen!


Edele kinder-MTB

Als er een prijskaartje van vier cijfers aan een kinderfiets hangt, zullen er nogal wat mensen zijn die geschokt in de ogen wrijven. Zoveel geld voor een fiets met een beperkte levensduur - en die heeft niet eens een motor! Als je in shock bent, kun je gemakkelijk over het hoofd zien dat er veel functies voor het geld zijn: deze fietsen hebben hoogwaardige kenmerken en zijn daarom relatief licht. Het gewicht van een fiets speelt een veel grotere rol bij kinderen, die veel lichter zijn dan volwassenen. Eenvoudige kinderfietsen zijn soms wel vijf kilogram zwaarder dan de topmodellen – dat is tot wel 20 procent van je lichaamsgewicht op die leeftijd!

Onze kinder-MTB's, die zijn uitgerust voor kinderen, zijn uiteraard niet geschikt om naar school te gaan, maar ze zijn wel precies het juiste voertuig om je al op jonge leeftijd enthousiast te maken voor fietsen.

Kind op een MTB © Achtschot

Ontdek nu hoogwaardige kindermountainbikes!


E-fiets voor kinderen

Kinderen op e-bikes © Kubus

Bijna elke tweede verkochte fiets heeft inmiddels een motor. Geen wonder dat er tegenwoordig slimme ideeën bestaan ​​over hoe kindvriendelijke e-bikes eruit zouden kunnen zien. Dit zijn vaak mountainbikes, zodat het hele gezin tijdens hun tochten gemakkelijk de heuvels op kan en de kinderen niet hoeven te trappen terwijl de ouders genieten van de turbomodus. Maar er zijn nu ook e-bikes voor kinderen beschikbaar voor dagelijks gebruik, waarmee lange ritten naar school geen uitdaging meer zijn. Bekijk ons ​​aanbod e-bikes voor kinderen, hier vindt u zeker een leuk alternatief voor de oudertaxi.

Ontdek nu hoogwaardige kinder-e-bikes!

De rijkdom aan mogelijkheden voor kinderen en fietsen is in eerste instantie verwarrend. Hopelijk heb je met behulp van dit overzicht gerealiseerd dat er voor jouw gezin voor elke leeftijd, elke leefsituatie en elk budget een passende optie is. Kijk gerust eens rond en laat uw kinderen gerust kennismaken met het beste vervoermiddel ter wereld!